Tågesikring, også kaldet ”røgkanoner”, er et af de mest effektive midler mod indbrudstyve.
Tågegeneratoren bliver aktiveret via indbrudsalarmen og sender en sky af tæt røg bestående af vanddamp og glykol ud i lokalet. På få sekunder bliver rummet fyldt af ugennemsigtig tåge, som forhindrer tyven i at orientere sig i lokalet. Tågen gør det dermed vanskeligt for tyven at stikke af med tyvekosterne. Sigtbarheden i godkendte og korrekt dimensionerede anlæg jf. F&P er på bare 40 cm dette kan ske i løbet blot 20 sekunder og opretholdes i helt op til 15 minutter, selv med en knust rude i lokalet. Den tålmodighed besidder de færreste indbrudstyve.

Behold dine værdier, selv hvis indbrudstyven trænger ind. En tågegenerator kan lynhurtig stoppe selv den mest ihærdige tyv. Kontakt os ganske uforpligtende for et gratis sikkerhedstjek og hør mere om tågesikring.

Fordele ved tågesikring

 • Konventionelle tyverialarmer stopper ikke tyvene – det gør tågesikring.
 • Tyve kan ikke stjæle det, de ikke kan se
 • Øjeblikkelig sikring af værdierne
 • Reducerer et evt. tab væsentligt
 • Giver ro i sindet efter lukketid
 • Beskytter mod hærværk
 • Forebygger tab af vigtige data i tilfælde, hvor tyvene går efter computere
 • Lavere forsikringspræmier
 • Tågesikring er anbefalet af politi og forsikringsselskaber
 • Tågen er uskadelig for mennesker, dyr, computerudstyr, osv., og lokaler kan bruges igen kort tid efter udløsning af tågegeneratoren
 • Tågesikring har små driftsomkostninger og kan reaktiveres flere gange
 • Tågesikring bruger mindre strøm end en almindelig elpære
 • Elegant dansk design
 • Tågesikring kan tilsluttes alle eksisterende alarmsystemer
 • Når tågekanonen aktiveres, kan det kommunikeres til kontrolcentralen, så sikkerhedsvagter får mulighed for at tage de nødvendige forholdsregler, når de reagerer på en alarm
 • Designet til at undgå falske alarmer, når det bliver tændt
 • En tågekanon har den særlige egenskab, at der er indbygget batteri-backup-system som beskyttelse mod korte strømafbrydelser
 • Tågesikring er hurtig og enkel at installere for professionelle og kræver minimal vedligeholdelse
protect_illu

Mange indbrud varer mindre end fem minutter, det betyder dermed også at tyven ofte kan være over alle bjerge, når vagtselskab eller politi når frem. Ud fra den viden ved vi at det allerførste minut af tyvens oplevelse har stor betydning og er alt afgørende for indbruddets udvikling og omkostningernes omfang. Her på siden kan du se et eksempel fra et reelt indbrud hos en af vore kunder før vi fik installeret tågesikring og efterfølgende hvordan tyvene blev modtaget da de kom igen efter der var foretaget en yderligere sikring, blandt andet med en skjult tågekanon.

Som udgangspunkt var stedet udstyret med adgangskontrol, tyverialarm og videoovervågning.

Før installation af Tågesikring

Selve indbruddet foregik ved hjælp af rude knusning og indrækning til vridergreb og varede fra tyverialarmen blev aktiveret ca. 40 sekunder, heri nåede tyvene at stjæle 11 stk. arkitekttegnede designer stole. Efterfølgende gennem gik lokalet en yderligere tyverisikring med flere supplerende foranstaltninger.

Efter installation af Tågesikring – indvendig

Udover tågesikring blev lokalet samtidig forsynet med akustisk glasbrudsalarm, døren blev udstyret med en forsikringsgodkendt ”udesikker” natlås med låsecylinder på den indvendige side af døren og sidste tiltag var en udvidelse med et udvendigt overvågningskamera på ITV anlægget.

Efter installation af Tågesikring – udvendig

En stol var tilsyneladende ikke risikoen værd, med fare for at blive stoppet og derigennem blive sammenkædet med tyveriet via bevismaterialet.

Man skal fratage tyven sine sanser

Når tyven aktiverer alarmen, går tågekanonen i gang og fylder rummet med den tætte tåge og i kombinationen med den høje ubehagelige sirene lyd er tyvens koncentration og arbejdsbetingelser komplet ødelagt. I den tætte tåges usigtbarhed bliver tyvene omgående fuldkommen desorienteret og flygter ad den vej, de kom ind. At fordrive tyvene i løbet af de første sekunder giver din virksomhed, butik eller bolig den bedste beskyttelse. PROTECT™ tågesikring fra Mejlshede Gruppen er et særdeles effektivt supplement til en almindelig tyverisikring og er konstrueret til at kunne integreres med eksisterende elektroniske alarmsystemer og til at kunne klare ufuldkommenheder på almindelige systemer.
I løbet af sekunders aktivering går tågekanonen i gang og lægger et tæt slør af overraskende, men uskadelig tåge, som fylder lokalerne. Dette udgør den optimale sikkerhed imod indbrud, tyveri og hærværk.
Tågen er fremstillet af en blanding af vand og glykol, som bliver presset igennem et varmeelement, som transformerer det til ”tør”, uskadelig tåge. Princippet er blevet brugt i de sidste 30 år verden over i røgkanoner i teater- og diskoteksverdenen. Tågen kan forblive i luften i mere end en time, men kan ved udluftning af lokalet i 20 minutter forsvinde fuldkommen, så lokalet kan anvendes på normal vis igen. Tågen er testet og dokumenteret ufarlig af Teknologisk Institut og fundet fuldstændig uskadelig for mennesker, dyr, it-udstyr, maskiner og inventar.

Bestil en gratis demonstration her og se effektiviteten i dine egne lokaler.

Den mekaniske sikring og elektroniske overvågning kan altid suppleres med tågesikring.
Tågesikring kan med fordel bruges, hvis de forsikrede genstande har høj stykværdi, og hvis tyven selv på meget kort tid kan påføre virksomheden store tab. Tågesikring er særligt egnet til sikring af objekter som pengeskabe, dataskabe, tobak og spiritusskabe, kunst, kostbare møbler eller lamper. Andre anvendelses områder er lagerlokaler med tyveritænkelige vare, it, radio/tv, og tøjbutikker. Samt hos guldsmede, optik og ur forretninger. Tågesikring er også et stærkt våben imod gentagende indbrud.
Mejlshede Gruppen er forhandler og installatør af tågekanoner fra den Danske producent Protect A/S.

De væsentlige fordele ved en Protect tågekanon fra Mejlshede Gruppen er:

 • Tyvene ved godt, at de normalt har tid nok, inden vægter og/eller politi når frem. Man er derfor nødt til at tage midler som tågesikring i brug, som VIRKER straks indbruddet sker. Hvert sekund tæller!
 • En tågekanon er ufarlig for mennesker, dyr, elektronik og fødevarer
 • Det er en skrøne, at tågen kan ødelægge kundens ting. Hent dokumentation her
 • En tågekanon kan monteres skjult og elegant bag loft eller væg
 • En tågekanon bruger ikke mere strøm end en alm. el-pære
 • Vores tågekanoner har den længste batterilevetid på markedet
 • Ingen støjende blæser
 • Eneste tågekanon, som producerer tåge i 1 min. med fuld hastighed
 • Tågesikring skaber tryghed hos medarbejderne og god nattesøvn hos ejeren
 • 3 års garanti ved indsendelse af garantibeviset til os
 • PROTECT er i dag eneste F&P registrerede tågekanon, ”som er prøvet iht. den nye europæiske norm EN 50131-8”
 • PROTECT er eneste danskproducerede tågekanon (lager og teknisk support i Danmark) og desuden ISO 9001-2008 certificeret
 • I dag hænger der flere end 30.000 PROTECT tågekanoner verden over

Hold indbrudstyvene væk med tågesikring

Der er ikke noget værre end at finde ud af, at der har været indbrud i ens virksomhed, og at der er blevet stjålet en masse dyre computere, elektronik og andre værdifulde genstande. Udover at det altid er en ubehagelig oplevelse, når der har været ubudne gæster inde og rode rundt, der hvor man arbejder, så er det også noget, som kræver mange ressourcer og kræfter. Både i spildte arbejdstimer, hvis medarbejderne ikke kan udføre deres arbejde, fordi de mangler deres computere, men også i forhold til forsikring, reparation af skader og med at få anskaffet nye ting, som kan erstatte de gamle.

Derfor er det bedste selv sagt også, at du helt kan undgå, at din virksomhed bliver udsat for indbrud af ubudne gæster fra starten. Det vil vi os Mejlshede gerne hjælpe dig med, så du trygt kan låse virksomheden af til fyraften, og gå hjem uden at skulle bekymre dig om indbrudstyve. En af de mest effektive måder at sikre, at tyve ikke får mulighed for at stjæle noget, er ved at bruge såkaldt tågesikring – også kaldet røgkanoner. Med tågesikring og røgkanoner kan du nemlig sikre dig, at det bliver en umulig opgave for tyvene at stjæle noget som helst, når tågesikringen går i gang.

En blind tyv kan ikke stjæle

Tågesikring virker på den måde, at en tågegenerator bliver aktiveret, når indbrudsalarmen går i gang. Når tågesikringen går i gang, sker der det, at røgkanoner sender en tyk sky af tæt røg ud i rummet. Røgen består af vanddamp og glykol. På ganske få sekunder kan de aktiverede røgkanoner fylde hele rummet med en røg, der er så tæt, at det er umuligt at se noget som helst, og dermed bliver det meget svært for tyvene at orientere sig i rummet. Det betyder også, at det bliver meget svært for tyvene at stjæle noget, fordi de ikke kan se noget gennem røgen.

Når røgkanoner sender røg ud, bliver sigtbarheden sænket markant. Faktisk er sigtbarheden kun på 40 cm, og sigtbarheden falder meget hurtigt, når først røgkanonerne er gået i gang. Netop derfor er tågesikring en virkelig effektiv måde at sikre sig mod tyveri på – også sammenlignet med andre former for tyverisikring. For eksempel forhindrer en tyverialarm ikke tyvene i at stjæle noget, bare fordi den går i gang. Så kontakt os for et uforpligtende og gratis sikkerhedstjek og hør mere om, hvordan du sikrer din virksomhed mod tyve med tågesikring.