Sikker, smart og moderne dørteknik til kulturinstitutioner

Kulturinstitutioner har ofte andre krav til adgang, åbning og lukning af døre end andre ejendomme og virksomheder. F.eks. kan der ofte være særlige krav om adgang for bevægelseshæmmede og der kan være særlige krav til automatiseret branddørslukning.

I det hele taget er kravene til adgang, åbning, lukning og aflåsning bare anderledes i kulturinstitutioner som museer og teatre, end i almindelige virksomheder.

I langt de fleste kulturinstitutioner er der krav om en eller anden form for automatiseret branddørs-lukning (forkortes ABDL), så en dør kan stå åben og fastholdt i åbningstiden, men stadig lukke hvis det skulle begynde at brænde.

Yderligere kan der være tilgængelighedskrav for handicappede gæster og der kan være hensyn til de ansattes arbejdsmiljø der dikterer forskellige former for automatisering af dørens åbning og lukning. Dette kaldes i daglig tale for dørautomatik – og så kan der naturligvis også blot være behov for en helt almindelig dørlukker.

I dag er det et krav, at en dørautomatik skal forsynes med sikkerhedssensorer, så den selv stopper åbningen, hvis der står noget eller nogen i vejen.

Se video af installation af en dørautomatik

I Mejlshede Gruppen er vi specialister i dørlukkere, dørautomatik og ABDL-anlæg. Vi følger DBI retningslinie 231 for automatiske branddørlukningsanlæg og holder os opdateret på de nyeste normer på området. Vi foretrækker, at arbejde med produkter fra Geze og Dorma, men er også fortrolige med de fleste øvrige på markedet.