Hvis du sidder i en ejendom med stor udskiftning, eller har behov for hurtigt at kunne ændre, tilføje og udelukke brugere, så er elektronisk adgangskontrol noget, du bør overveje.

mejlshede-banner

Mister en beboer sin almindelige mekaniske nøgle, kan du risikere at skulle omlægge hele dit låsesystem, men har du derimod udleveret en nøglebrik eller kort, kan du blot spærre mediet og udlevere et nyt. Hurtigt og nemt! Med elektronisk adgangskontrol kan du samtidig oftest se, hvem der kommer og går, og hvornår de gør det. Nogle adgangskontrol systemer kan også styre din kameraovervågning samtidig.

Adgangskontrol er et godt supplement til mekaniske låse, men det er de færreste ejendomme der sætter adgangskontrol på alle døre. Gevinsten ved elektronisk adgangskontrol er størst på de døre, der har mest trafik, som. f.eks. porte, gadedøre og køkkentrappedøre.

Elektronisk adgangskontrol findes i mange prisklasser og selv om de på overfladen kan stort set det samme, er der alligevel store forskelle i måden det sker på. Grundlæggende kan de forskellige adgangskontrolsystemer opdeles i to grupper: On-line og off-line.

I et on-line system er der typisk et kabel ud til alle døre og og det hele betjenes centralt fra en PC. Når der skal ændres noget, foretages ændringen blot på PC’en og når der trykkes ”gem” er ændringen allerede ude ved døren.

I et off-line system er der ikke kabel mellem PC og lås. Det betyder i praksis at de ændringer der udføres på PC’en, rent fysisk skal bæres ud til låsene på enten en nøglebrik eller en programmeringsenhed. Populært sagt, skal enten vicevært eller et bestyrelsesmedlem være ”kablet” der binder PC og lås sammen.

Fordelen ved et on-line system er, at det er hurtigt og nemt at lave mange ændringer og at du har adgang til log fra alle låsene i med det samme. Til gengæld er det relativt kostbart at kable ud til hver enkelt dør.

Fordelen ved et off-line system er, at det er noget billigere at etablere. Prisen er så, at man selv skal bære informationerne rundt til låsene og ikke kan få loggen ud af låsene med det samme.

I praksis findes der flere ”hybride” adgangskontrolsystemer, der kan kombinere on-line og off-line systemers egenskaber. F.eks. kunne man forestille sig en ejendom med en fælles port som alle beboere benyttede og som var on-line, mens alle gadedørene var off-line. På den måde kunne beboernes brikker blive opdateret hver gang de gik forbi porten.

Hos Mejlshede Gruppen tilbyder vi et komplet sortiment af både on- og off-line anlæg og fortrækker at arbejde med Siemens/Bewator, Salto og Ruko produkter. Mejlshede Gruppen A/S er Bewator servicecenter og installerer alle Bewators adgangskontrol produkter. Bewator er kendt for at lave gode og holdbare produkter i et elegant og brugervenligt design.

Mejlshede Gruppen er også leverandør af dørtelefoner og ofte vil det være økonomisk attraktivt at etablere elektronisk adgangskontrol